20 Mayıs 2014 Salı

İLK KIYAFET DİKME DENEMEM= HÜSRAN



Dikiş makinemi alalı uzun zaman oldu (tık tık). O zaman ne hevesle ne istekle almıştım oysa. Ufak tefek şeyler dışında (pike, yastık, oğlum için eşofman altı- yelek) kendim için hiçbir şey dikmişliğim olmadı. Ama içimdeki dikme ateşi bir an olsun sönmedi. Malum çocuklu kişiler bilirler, hele biraz da meraklı bir miniğiniz varsa böyle hobilerle uğraşmak çile haline gelebilir.
Baktım zaman gelip geçiyor, bizim Emir beyde biraz laftan sözden anlamaya başladı, ben de ucundan başlayayım dedim.
Uzun süre Burda dergilerinden kalıp aradım. Hem basit olsun, hem şık olsun:) Sonun da bu modele karar verdim. 



Tabi önce kalıp çıkardım, kalıbı kumaşa aktardım, kestim. Sonra dergideki dikiş aşamalarını dikkate alarak dikmeye başladım. Dikiş konusunda malum olunduğu üzere teorik hiç bir bilgim yok. Elimdeki mevcut kitaplara bakarak işi kotarmaya çalıştım. O kadar ki ön bedeni biraz bol keserek yaka kısmına küçük bir pli bile koydum yani:)  
Kollara gelene kadar her şey çok iyi gitti. Sıra kollardaki plileri teğelleyip dikmeye gelince sonuç hayal kırıklığı oldu. Kumaşın türünden zannediyorum, dergideki modeldeki gibi durmadı. O kadar kötü oldu ki fotoğrafını bile buraya koyamıyorum anlayın işte.                                      
Şu anda hayata döndürülmeyi bekleyen bir hasta gibi beklemekte kendisi. Yeni bir reçete düzenlemem gerekecek ama motivasyonum düştüğü için elim gitmiyor.
Özetle ilk kıyafet dikme denemem hüsranla sonuçlandı. Şimdilik stand-by konumunda birinin power düğmeme basması için beklemekteyim.

4 yorum:

  1. melekcim,ben dikiş kursuna gittiğim halde kaç kumaş ziyan etmişimdir annemin zoruyla gittiğimden birazda:)
    şimdi kıyafet dikmeye cesaret edemiyorum da abidik gubidik bir şeyler yapıyorum.sakin bir günde tekrar dene olur inşallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin yaptıklarına abidik gubidik diyorsun da valla seninkiler sabır işi ben de öylesine pek gelemem sanıyorum.
      İnşallah bakalım bekliyorum böyle bir eşref saatimi yeniden elime almak için ama ne zaman bilmiyorum:)

      Sil
  2. Sen de zor olanı seçmişsin ablam ya,kol kolay değildir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte önünde kılavuzu olmazsa adamın gider kolay diye zor işlere kalkar. Fikriye Abla ya bana biraz yakın otursaydın da kapını aşındırsaydım:(

      Sil

Hadi birşey söyle:)