26 Eylül 2011 Pazartesi

BEBEK ŞEKERİ SEPETİ

Biliyorum blog yazma konusunda çok tembelim. Bu aralar iyi bir blog takipçisiyim. Blogları geziyorum. Okuyorum. Yorum yapıyorum. Ama sıra kendi bloguma gelince  sınıfta kalıyorum. En son yazımın üstünden bir ay geçmeden yeni bir yazı ekleyemez oldum. Her neyse lafı fazla uzatmayarak sizi, hayatımın minik prensi için hazırladığım bebek şekeri sepetleri ile başbaşa bırakıyorum.



Bu sepet küçük ablamın hediye ettiği ekmeklikten yapıldı. İçindeki kumaş kılıf çıkartılıp kalın beyaz saten şerit ile sepetin kenarları süslendi. Üzerine kocaman bir kurdela yapıldı.

Bu küçük sepeti hastanede kullanmak için yaptım. Sepeti büyük kare bir tül parçasının içine yerleştirdim. Tülün uçlarını ortadaki tulumlu çubuğun üzerine, mavi tulumun hemen altına gelecek şekilde kurdela ile bağladım. İçi şekerle dolu ve dışı tülle süslenmiş fotoğrafları malesef yok. Çünkü bu sepeti doğuma gitmeden bir önceki akşam yaptım. Hastanede de fotoğrafını çekmek aklımıza gelmedi.

Eve gelen misafırlerimize ise şekerlerimizi bu sepette ikram ettik. Sepeti Migrostan 9 lira gibi bir fiyata almıştım. Keçeleri alalı uzun zaman oldu. Bu beyaz keçeyi de pek kullanma alanım olmamıştı. Tülün de metresi 7 liraydı sanıyorum. Mavi organze kurdelanın da küçük bir makarasını 1 liraya almıştım. Üzerinden zaman geçtiği için tam fiyatlarını hatırlamasamda aşağı yukarı böyleydi.


Sepetin tabanına göre kestiğim kalın beyaz keçennin etrafına, ucuna mavi organze şerit geçirerek büzdürdüğüm tülden iki kat diktim. Sepetimizin sapına beyaz ve mavi organze şeriti doladım. Üzerinde sevimli figürler bulunan minik mandalları sepetimizin sapına taktım. Veee bebek şekerlerimiz için sepetimiz hazır olmuş oldu.


2 yorum:

  1. canım tam da ihtiyacım olan bir anda post girdin ben de fikir edinmiş olurum .malum ben herşeyi çifter çifter yapmak zorundayım :)

    YanıtlaSil
  2. eee teyze-anne yarısı olmak kolay değil. yeni ciciler alınacak, şekerler yapılacak, sepetler süslenecek... allah kolaylık versin. şeker malzemelerini aldıysan kap gel. iki elden çabucak bitiririz:)

    YanıtlaSil

Hadi birşey söyle:)