17 Eylül 2010 Cuma

İYİ UYKULAR AMİNE ZEHRA:)





İş yerinden arkadaşım Vesile'nin temmuz ayı içinde Amine Zehra isminde minik bir bebeği oldu. Ben de güzel Amine'ye kendi el emeğim olan bir hediye vermek istedim. Dikişe de yeni başladığım ve çok tecrübeli olmadığım için (bunu dikişle ilgili her yazımda yazıyorum galiba(: ) bir pike takımı yapmaya karar verdim. Önce kafamda taslak oluşturup malzemeleri seçtim. Nedense benim pitikare kumaşlar çok hoşuma gidiyor. Daha önce kutu değerlendirme için kullandığım yeşil pitikare kumaşın bu kez pembe, lila ve sarı renklerini, birde metrelik satılan pike kumaşından aldım. Bilemiyorum bebek pikeleri için standart bir ölçü var mıdır? Ancak ben göz kararı kendi belirlediğim ölçülere göre pikesini ve çarşafını diktim. Yastık kılıfı konusunda emin olamadığım için pikeyi verirken Vesile'den Amine Zehra'nın yastığının ölçülerini aldım. Yastığı da bu ölçelere göre sonradan tamamlayarak verdim.


İşte Amine Zehra için hazırladığım pike...


Yastık ve çarşafın fotoğraflarını çekmek aklıma gelmedi. Yastığı lila, çarşafı ise pembe pitikare kumaştan yapmıştım.








Pikenin üzerine kumaşlardan kestiğim aydede ve yıldızları makinede aplike ederek diktim. Yıldızların gözlerini ve ağızlarını renkli ipliklerle işleyip, ağız kenarına minik yuvarlak pembe bir keçe diktim. Aydedenin de kirpikleri ve pembe yanağını keçeden yaptım. Amine Zehra uyurken üzerini yıldızlar ve ay örtün istedim:)





















Umarım Amine Zehra bu pike takımında mışıl mışıl uyurken, tatlı tatlı rüyalar görerek büyür.
Dünyaya Hoşgeldin Amine Zehra...

11 yorum:

  1. ellerine saglık cok güzel olmuş canım.saglıkla mutlu günlerde kullansın.sevgiyle mutlu kal...

    YanıtlaSil
  2. Bebeklerin herşeyi güzel..Ellerine sağlık.Kendi bebeğine yapacaklarını merak ediyorum..

    YanıtlaSil
  3. Ben henüz bebeğim için hiç bir şey yapmadım hatta babamıza haberi verirken aldığım küçük patikler dışında hiç bir şey almadım bile . 4. ayımızın başındayız. Daha erken gibi geliyor nedense. Ama yapmak istediğim çok şey var hayırlısıyla:) Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim Selinka. Umarım dediğin gibi hep sağlıklı mutlu günlerinde kullanır inşallah.

    YanıtlaSil
  5. Çok şeker bir takım olmuş, ellerine sağlık, tam tatlı bebişler için:) Allah sağlıklı ömür versin bebişe...

    YanıtlaSil
  6. çok güzel olmuş arkadaşım ellerine sağlık. Konya'dan sevgiler :)

    YanıtlaSil
  7. Teşekkür ederim Hilal. 10 Marifetteki bir yazımda da bir sürü Konyalı olan ve Konya'da yaşayan marifetçilere rastladım. Bir ara buluşup, tanışıp, kaynaşsak hiç fena olmayacak:))

    YanıtlaSil
  8. normalde dikiş dikmeyi biliyormuydunuz ben çok merak ettim çok güzel şeyler yapmışsınız maşallah,eğerki bilmiyorduysanız kendinizi nasıl geliştirdiniz sevgiler

    YanıtlaSil
  9. merhaba ratatoule, dikiş dikmeyi hala tam anlamıyla bilmiyorum ama ilgim ve hevesim var. herhangi bir kursa gitmedim iş hayatı, bebek falan olmadı malesef. ancak internet sonsuz bir deniz ve büyük bir öğretici, yol gösterici. yapmak istediğim şeyleri netten araştırıp kendim tasarlayıp birşeyler yapmaya çalışıyorum işte. bir nevi deneme yanılma yöntemi de diyebiliriz:)

    YanıtlaSil
  10. aynı ilgi,heves,istek ben de var desem sanırım yalan olmaz hatta sipariş ettim bir makina...dediğin gibi,ne kurs,ne bişey var sadece istek var ,umarım hevesim kırılmadan devam ederim,bilmediğim bişey olursa sana sorarım artık...bana yardım olman dileğiyle diyorum ve seni bloguma bekliyorum sevgiler arkadaşım.....

    http://ratatoule.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Hadi birşey söyle:)