20 Şubat 2012 Pazartesi

MEHMET EMİR 1 YAŞINDA

Zaman bazen öyle hızlı akıp geçiyor ki geride bıraktıklarınızın farkına bile varamıyorsunuz. Oğlumun kollarımın arasında kaybolan minicik bedeni, meme emmek için bile zor açılan minnacık ağzı, avuçlarımın arasında kaybolan pamuk elleri, lokum ayakları- topukları, ilk gülüşü, emeklemesi, ilk dişi, küçük oyunlar yapmaya başlaması....
Bazen de zaman sanki akreple yelkovan oldukları yere çivilenmişcesine geçmek bilmiyor. Sarılıktan hastaneye yattığımız günün gecesi, ilk gaz sancılarıyla tanıştığımız ve 3 gün süren ağlama nöbetleri, ilk dişi çıkana kadar yaşadığımız huzursuzlukları, ateşi, hele burnu tıkandığında açılması için elimizden gelen her şeyi yapmamıza rağmen beklemenin verdiği zorluklar.... İşte öyle de olsa böyle de olsa zaman geçti ve benim minik kuzum dünyaya geleli 1 yıl oldu bile. Hatta şu an itibariyle 1 yıl 2 gün 5 saat 42 dakika olmuş:) Şimdi o sıcacık yatağında mışıl mışıl uyurken yazıyorum bu postu. O uyanıkken bilgisayar başına oturmamın imkanı yok. Çünkü paylaşamıyoruz bilgisayarı, mause ve klavyeyi. 
Her neyse tembel bir blog yazarı ama istikrarlı bir blog takipçisi olarak oğlumun ilk doğum gününü tarihe not düşmek istedim. Hem doğum günü hem de diş buğdayını birlikte yaptık oğlumun. İnşallah benim tembelliğim galip gelmezse doğum gününü ve diş buğdayını detayları ile ayrı bir postta yazmak istiyorum.
Burdan canım yavruma bir not bırakmak istiyorum:
Canım oğlum, Mehmet Emir'im, 
Sen doğalı 1 yıl oldu. 
Senin dünyaya gelişinle, bir çok şeyi ilk kez yaşamanın verdiği heyecanla ben de seninle yeniden doğdum sanki. Anne olmak başka bir şeymiş. Sen ilk doğduğunda tam olarak anlayamadığım bu duygu zamanla artarak farklı bir boyuta ulaştı. Senin saçının teli zarar gördüğünde benim içim yandı. Senin mutlu olup sevindiğinde dünyalar benim oldu. Sen hastalandığında ben öldüm. Sen ağladığında daha çok ağladım, güldüğünde daha çok güldüm. İşte seninle olan ilk yılımız böyle geçti. Bilemiyorum acaba senin için, senin annen olarak yapmam gereken her şeyi en iyi şekilde yapabiliyor muyum. Ama şunu iyi biliyorum ki seni herkesten ve her şeyden çok ama çok seviyorum. Bugün bunları idrak edecek konumda değilsin. Ama o yaşa geldiğinde umuyorum ki beni çok iyi anlayacaksın. 
İyi ki doğdun tatlı yavrum. Varlığının bana daha çok güç vermesi, yeni yaşının sana sağlık, mutluluk getirmesi  dileğiyle doğum günün kutlu olsun bitanem.     
Mehmet Emir ile ilgili küçük notlar:
- ilk kez bilinçli bir şekilde 42 günlükken gülümsedi
- 5,5 aylıkken yuvarlanmaya başladı. Hatta yataktan düşerek bunu kanıtladı. 
- 7 aylıkken oturmaya başladı. 
- 8 aylıkken emeklemeyi öğrendi. 
- 8,5 - 9 aylıkken kanepenin kenarından tutunup ayağa kalkmaya başladı. 
- 11 aylıkken ilk dişi çıktı. 

7 yorum:

  1. ben bu delikanlıyı ısırmak istiyorum :))o kadar büyümüşkü kucağımdaki minicik halini düşününence kocaman bir maşallah

    YanıtlaSil
  2. Doğum günün kutlu olsun Mehmet Emir..Melek, zaman ne çabuk geçmiş gerçekten..Maşallah kocaman adam olmuş velet.. nice güzel yıllara..

    YanıtlaSil
  3. nice güzel seneelre Mehmet Emir. seni görmeye geldiğimiz gün bugün gibi aklımda. ne zaman 1 yaşında oldun sen? sağlıkla büyü, annene bol selam :)

    YanıtlaSil
  4. maşallah.inşallah büyüdüğünde hayırlı, vefalı bir evlat olur.Allah hep iyi insanlarla karşılaştırsın evladınızı.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Zeynepcim artık sen mi onu ısırırsın o mu seni ısırır bilemiyorum, dikkatli olmakta fayda var:)

    Hasibe Ablacım, zaman gerçekten hızlı geçiyor. Biz de bol bol bu minik veletle vakit geçiriyoruz ki ilerde içimizde kalmasın diye...

    Eeee Hilalcim senin küçük oğlun bile büyüdü, benim oğlum mu büyümesin teyzesi:) Allah cümlemizin evladına sağlık sıhat versin inşallah.

    Zeyzey, güzel duaların için kocaman bir AMİN diyorum. Dualarım ve aminlerin hepimizin yavruları için.

    YanıtlaSil
  6. Maşallah Mehmet Emir'e. Allah sağlıklı, mutlu bir ömür nasip etsin sizlerle birlikte :)

    YanıtlaSil
  7. Yeşim, iyi dileklerin için çoooook teşekkür ederim
    :)

    YanıtlaSil

Hadi birşey söyle:)