29 Aralık 2010 Çarşamba

BEBEK HAZIRLIKLARI 2- EMZİRME YASTIĞI


Bu sıralar faaliyetler var ancak bloğuma bir türlü bunları aktaramıyorum. Bunun nedeni biraz keyifsizlik, isteksizlik, işin getirdiği stres vs. vs. vs.
Umarım bu duygu bunalımını kısa sürede atlatırım. Aslında bebeğimi düşünmek bile beni bu duygulardan uzaklaştırmaya yetiyor ancak bir süre sonra geri geliyorlar. Ben de en iyisi oğlum için hazırladığım emzirme yastığını sizlerle paylaşayım da biraz kafam dağılsın diye düşündüm.

Hamileliğimin ilk dönemlerinden bu yana aklımda olan bir projeydi. Çevremde pek kullananı duymadım ama kullanışlı olacağını düşündüğüm bir ürün bence. Çoğu annenin bebeğini emzirirken kolunu yastıkla desteklediğini görüyorum. Bunun yerine emzirme yastığı edinmenin daha mantıklı olduğu kanaatindeyim. İlerleyen dönemlerde de bebeğin oturmasına yardımcı olacak bu ürünü yapabilmek için yine internette kısa bir araştırma yaptım. Anne-Mimar isimli blog yazarı arkadaşımızın hazırladığı kalıptan yola çıkarak emzirme yastığının önce astarını sonra da fermuarlı kılıfını diktim.

Kumaşını bebe pazeni olarak bilinen kumaştan seçtim. Oldukça basit bir çalışma oldu. Sonucundan memunum. Umarım kullanırken de memnun kalırım.

5 yorum:

  1. Her bebek eşyası gibi çok cici olmuş.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Serpil:)
    Bloğundan takip ettiğim kadarıyla sen de bebek bekliyorsun. Hayırlısıyla kavuşursun inşallah bebeğine.
    Bebeğim için yaptığım herşeyi zevk alarak yapıyorum. Aslında daha yapmak istediğim o kadar çok şey var ki. Ancak hem tecrübesizliğim hem zamansızlığım buna izin vermiyor:)

    YanıtlaSil
  3. elinize sağlık, güzel görünüyor umarım kullanışlı da olur, bende bebek hazırlıklarına başladım yavaştan, öncelikle hastane çantası hazırlamaya başladım hastane çıkışı aldım 2 tane ve tchibodan kendime emzirme geceliği sipariş ettim

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,
    Yardımcı olduysam çok sevindim. Bu yastığı önceleri emzirmek için kullandım. Şimdi bebeğim 6,5 aylık oldu. Şimdide onu oturturken kullanıyorum. Düşmesini engelliyor ve destek oluyor. Sizde güle güle kullanın...
    Mutlu yıllar.

    www.anne-mimar.blogspot.com

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ederim Şeker Bulutu. Allah kolaylık versin. Çok tatlı bir telaş herşeyden almak ya da yapmak istiyor insan. Ben de şimdilik 1 hastane çıkışı aldım. Bir tane daha alsam mı diye düşünüyorum.

    Zeynep: Gerçekten çok işime yaradı blogundaki yazı. Ben de senin gibi yaparım diyorum. Önce emzirmek için sonra da bebeğime destek olması için. Tekrar teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil

Hadi birşey söyle:)