3 Haziran 2010 Perşembe

KEÇELİ KIRLENTLER


Keçe ile çalışmayı çok seviyorum. Renkleri, dokusu çok farklı. Üstelik büyük parçalar çalışıldığı zaman işler çabucak bitiyor. Ben bir iş çok uzadığı ya da yapması çok zaman aldığında çabuk sıkılıyorum. Dantel gibi ince işlerle uğraşmayı hiç bir zaman sevmedim. Bu yüzden keçe son zamanlardaki favori hobi malzemem:)

Kemer süsü ile başlayan keçe çalışmalarım, kapı çelengi ile devam etti. Keçeyi şimdi de bir kırlentte kullandım. Bu aynı zamanda ikinci dikiş çalışmam. Dikiş dikmek acayip keyifli bir iş. Dikişe yeni başladığım için henüz detaylı şeyler dikemiyorum. Ama bu yaz kendime bir şeyler dikip "Bunu ben diktimmmmm...... :) " demeyi çok istiyorum.


Neyse gelelim kırlentimize... Kırlentimizin ana malzemesi buldan bezi. Kumaşçıya gidip kırlent yapmak istediğimi söylediğimde önüme ilk koyduğu kumaş buldan dokuması oldu. Hiç tereddütsüz aldım kumaşı. Lise yıllarında gittiğim bir gezi dönüşünde Denizli/ Buldan'a uğradığımızla tanıştım bu kumaşla. El tezgahlarında dokunan bu kumaştan yatak örtüsünden perdeye, masa örtülerinden kıyafetlere bir çok şey üretmişti Buldanlılar. Ben de anneme 2 tane yastık kılıfı almıştım.


Kırlentimizin süslemeleri ise favori hobi malzememiz olan keçeden:)) Önce çiçekleri ve yaprakları kestim. Çiçeğin sap kısmı için yeşil kurdela kullandım. Bunları kumaş üzerine dikiş makinesinde sabitledim. Çiçeklerin ortasına daha önce eşimin eski bir gömleğinden kestiğim düğmeleri diktim. Fermuarını da diktikten sonra kırlentlerin kenarlarını dikerek tamamladım.


Kırlentleri aslında salonumda dekoratif olarak kullanmak üzere yapmıştım. Ancak salonumun renkleri ile çok da uyum sağlamadı gibi geldi. Bunun üzerine kendilerini oturma odasına transfer ettim. Şimdilik buradalar ama önümüzdeki günler için nerede olurlar bilemiyorum.

Peki siz ne dersiniz? Hayatlarına salonda mı yoksa oturma odasında mı devam etsinler?
Önerilerinizi bekliyorum.

13 yorum:

  1. kesinlikle harika olmuşlar, ellerinize sağlık :) keçeyi böyle kullanmak aklıma gelmemişti ki hemen getirdiniz :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederİm Nilay. Fikir verebildiysem ne mutlu bana:)

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık.renklerde çok hoş olmuş.çok beğendim..oturma odana daha yakışmış diye düşündüm.güle güle kullan..

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık,ayrı bir renk katmış evinize

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ederim Tiryaki. Oturma odasına 1 oy:)

    YanıtlaSil
  6. İffetin günlüğü ,fermuar konusundaki uyarılarını dikkate aldım:) çok teşekkür ederim. Oturma odasına 2 oy:)

    YanıtlaSil
  7. Yetenek-sizin teşekkür ederim. Etkinliğiniz konusunda bloğumda bir duyuru yaptım. Bu aralar çok yoğunum ama fırsat bulursam belki ben de katılırım:) Umarım renkli bir etkinlik olur.

    YanıtlaSil
  8. Bence oturma odasına daha iyi olmuş. Amaaa...salon koltuklarına kahverengi tonlarında yapraklarla süslenmiş yastıkların çok yakışacağını düşünüyorum :))

    YanıtlaSil
  9. Banuca; düşüncelerin için teşekkür ederim. Salon için fikrini değerlendiricem. Oturma odasına 3. oy geldi:))

    YanıtlaSil
  10. eline sağlık şekerim nefis olmuşlar.. salondakiler belki başka renk olabilir ama kahverengi olmasın banucam affına sığınarak fikir vermek istiyorum.. salondakilerin yaprak yeşillerini daha koyu haki yeşil gibi bir ton seçersen.. çiçeklerinide koyu kırmızı koyu turuncu çok koyu pembe o zaman istenilen ağırlığa ulaşır gibi geliyor bana...

    YanıtlaSil
  11. Celebi74, görüşlerin için çok teşekkür ederim. Blogların bu bilgi, fikir paylaşım yönünü çok seviyorum. Bu paylaşımlar ben de yeni yeni ufuklar açıyor. İyi ki bu blogu açmışım.

    Banuca'nın da senin de görüşlerin için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Görüşleriniz benim için çok değerli. Belki her ikisini de ayrı ayrı çalışma imkanım olur:)

    YanıtlaSil
  12. çok güzel olmuşlaaaaarrrr.ben de istiyorum!tabiki salona uymamışlar:)oturma odası daha uygun.gerçi ben bu yorumu yazmakta bayaaa bi geç kaldığımdan,sen zaten onları uygun yerlere yerleştirmişsindir ama olsun fikrimi belirteyim dedim,madem sormuşsun:)

    YanıtlaSil
  13. teşekkür ederim peri masalım. bloguma yorum yapan herkesin görüşleri benim için çok değerli, geç olmasının hiç bir önemi yok. evet buradaki görüşlerden sonra oturma odasının müdavimi oldular:)

    YanıtlaSil

Hadi birşey söyle:)