13 Nisan 2010 Salı

KUTU DEĞERLENDİRME

Eveeeeeet.......
Dikiş makinesi aldık dedik ya hiç boş dururmuyuz. Tabi ki durmayız. Hemen gidip 2 parça kumaş, dikiş ipliği ve toplu iğne aldım. Önce makinemle ısınma turları yaptık. (Gerçi hala ısınma turları devam ediyor. İnşallah birbirimize çabuk ısınırız:) ) Makinenin değişik dikiş ayarlarını kullanarak kumaş üzerinde farkı denemeler yaptık. Yaptığımız denemeleri az az beğendik, çok çok beğenmedik:( Amaçsız dikmek de insanın canını sıkıyor. Bir an evvel projeler hayata geçirmek istiyor insan. Çünkü kafamda bir sürü şey dolanıyor dikişle ilgili. En azından yaparken sıkılmayacağım, beni de çok zorlamayacak bir şeyler yapmaya karar verdim. Evde hobi malzemesi adına bulundurduğum ıvır-zıvırlarımı koyduğum kutu aklıma geldi. Sıradan kapaksız bir kutu. Önce yapışkanlı folya ile dışını bir güzel kapladım. Şekil a' da görüldüğü üzere:)


Kullandığım kağıt, hasır desenli bir kağıt olduğu için sepete benzedi. Ardından içine kumaştan bir kılıf dikmeye başladım. Kutunun ölçülerini dikkate alarak kumaşı kestim. (Terziler ya da dikişte uzmanlaşanlar biçmek terimini kullanıyor sanırım. Bakalım ben ne zaman biçtim diyebileceğim) Dikişlerini tamamladım. Kumaşı biraz kutunun dışına taşırdım ki, hem kumaş kaymasın hem de dışarıda satılan kutulara benzesin istedim.


Unutmadan üstüne bir de küçücük fiyonk yapıp süsledim.

10 yorum:

  1. içine yerleştirdiğin kumaş çok farklılık katmış,ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Kutun çok güzel olmuş, ellerine sağlık. Benim dikiş makinası da artık beni değiştir ben ölüyorum diyor:)) Dikiş makinanı mutlulukla kullan...

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim Banuca, hakikaten dikiş makinesiyle meşgul olmak beni mutlu ediyor:) Sen en iyisi dikiş makinen ölmeden onu emekliye ayır, işe de yeni bir dikiş makinesi al:)) Herkes mutlu olsun:))

    YanıtlaSil
  4. Gayet hoş olmuş... Ellerinize sağlık. :)

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel olmuş. Makinanızı da kutunuzuda güze güle kullanın. Nice güzel hobilerinizi hayata geçirmeniz temennisiyle :)

    YanıtlaSil
  6. çok güzel olmuş ellerine sağlık benimde dikiş makinem uzun süredir kullanılmadığı için öyle mahzun mahzun bakıyor bana en kısa zamanda bişeyler dikmeliyim sanırım kolay gelsin hepimize :))

    YanıtlaSil
  7. İnci Duru; Teşekkür ederim. O senin hoşluğun:)

    Amatör Hobiler; Teşekkür ederim. Umarım makine kullanmayı tam anlamıyla öğrenebilir ve yeni şeyler üretebilirim.

    Kevser; Teşekkür ederim. Dikiş dikmek insanı rahatlatıp stresten uzaklaştırıyor valla. Bence dikiş makineni mahsun bırakma...:)

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel olmuş elleine sağlık, daha nicelerini sevgiyle yapmanı dilerim canım...

    YanıtlaSil
  9. Sibel; çok teşekkür ederim ...

    YanıtlaSil

Hadi birşey söyle:)