8 Nisan 2010 Perşembe

DİKİŞE BAŞLIYORUM


Dikiş dikme merakım çok eskiye değil, son 5-6 aya dayanıyor. (10 Marifet ve çeşitli bloglar sayesinde) Son zamanlarda bu isteğim daha da arttı. Tabi bunun için önce bir dikiş makinesi edinmek gerek diye düşündüm. Uzun araştırmalar ve ikna turları sonunda (eşimi ikna edebilmek için:)) Singer marka dikiş makinesi almaya karar verdik. Model konusunda da sağolsunlar Pişkinler Ticaretin güler yüzlü sahipleri yardımcı oldular. Veeeeee benim de Singer Tradition 2259 modeli bir dikiş makinem oldu. Üstelik kampanyalı olduğu için bir de taşıma çantası sahibi olmuş oldum.

Tabi dikiş makinesi var, dikiş dikmek için istek de var ancak tecrübe yok. Makine almadan önce Vatan Gazetesinin Burda Örgü, Dantel ve El işleri kitabı ve Dikiş Ansiklopedisi kampanyası için kupon biriktirmiştim. Hafta sonu da kitaplarım elime geçti.

Örgü, dantel kitabından ziyade, Dikiş Ansiklopedisi beni ilgilendiriyor. Kitapta dikiş malzemeleri, teknekleri ve bir kaç tane de proje var. Burda Dikiş dergisinde yer alan dikiş kursu isimli bir bölüm var ya onun derlenmiş hali gibi geldi bana.
Şimdilik klavuzum bu kitaplar, Burda dergileri ve internet olacak. Ancak bir dikiş kursuna da gitmeyi çok isterim. Bulunduğumuz yerde belediyenin dikiş üzerine bir sürü kursu var. Çalışan biri olarak kurs günleri ve saatleri hiç bana uymuyor. Bakalım kendi çabamızla dikiş konusunda neler yapabileceğim. Zaman gösterecek....

2 yorum:

  1. Yeni makinen hayırlı olsun Melekcim,bununla artık yeni şeyler üretmen dileğiyle...

    ÖZLEM

    YanıtlaSil
  2. hayirli olsun memnunmusun makinenden? bende aldimda bundan

    YanıtlaSil

Hadi birşey söyle:)